خبرگزاری فارس: در پی افزایش مناقشات ارزی واشنگتن-پکن، مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته طرح اعمال تحریمهای تجاری علیه کالاهای چینی را به تصویب رساند.
به گزارش مانیتورنگ فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته با 384 رای مثبت در برابر 79 رای منفی طرح اعمال تحریمهای تجاری علیه کالاهای چینی را تصویب کرد که بر اساس آن دولت آمریکا میتواند شرایط و ضوابط بیشتری را علیه کلاهای وارداتی چین به این کشور تحمیل کند.
بنا بر این گزارش، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پس از تصویب طرح اعمال تحریمهای تجاری اعلام کرد که این طرح اهرم فشار سران کاخ سفید در مذاکرات با مقامات چینی است و مشخص میکند در صورتی که چین خواستار روابط تجاری قوی با آمریکا است باید بر اساس قواعد تجاری عمل کند.
این گزارش افزود: برای تبدیل شدن این طرح به قانون در آمریکا، مجلس سنای این کشور نیز باید طرح اعمال تحریمهای تجاری علیه چین را به تصویب برساند که با توجه به در پیش بودن انتخابات میاندورهای کنگره در ماه نوامبر، جو مناسبی بر این مجلس حاکم نیست.
"ساندر لوین " رئیس کمیته تامین بودجه مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که دستکاری رئیس جمهور چین در نرخ ارز این کشور بسیاری از فرصتهای شغلی در آمریکا را از بین برده است و مشکلات جدی ایجاد کرده است که نیازمند اقدام قاطعانه در برابر آن است.
پیش از رایگیری طرح مورد نظر در مجلس نمایندگان، بانک مرکزی چین متعهد شد که شرایط مدیریت نرخ مبادله ارز خود را بهبود بخشد و انطافپذیری نرخ یوان را افزایش دهد.
هفته گذشته کنگره آمریکا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن به وزارت دارایی و بازرگانی این کشور اجازه می دهد تحریم های تجاری جدیدی را بر ضد چین اعمال کند.
این در حالی است که چن جیان معاون وزیر بازرگانی در واکنش به تصویب این طرح تصریح کرد دولت چین بر اساس منافع ملی خود سیاستهای ارزی و اقتصادی را تعیین می کند و فشارهای خارجی هیچ نقشی در این زمینه نخواهد داشت. ما کلیه تصمیمات اقتصادی و تجاری خود را بر اساس شرایط اقتصادی جهان و منافع ملی اتخاذ می کنیم و فشارهای بین المللی تاثیری در این مساله نخواهد داشت.
مقامهای آمریکایی فشار زیادی را برای افزایش ارزش یوان به چین وارد می کنند. به اعتقاد کارشناسان غربی ارزش یوان چین 40 درصد کمتر از ارزش واقعی آن است.
گزارشهای رسیده حاکی از آن است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیر خود با ون ژیابائو نخست وزیر چین در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خواستار اقدام بیشتر و سریعتر پکن برای اصلاح سیاستهای ارزی و تجاری شده بود.
خبرگزاری فارس: نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که اکثر آمریکاییها به رسانههای گروهی این کشور اعتماد اندکی دارند یا هیچ اعتمادی ندارند.
به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری "پرستیوی "، بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط موسسه گالوپ، 57 درصد مردم آمریکا اعلام کردند که هیچ اعتمادی به اخبار رسانههای گروهی ایالات متحده ندارند.
نتیجه این نظرسنجی که روز چهارشنبه منتشر شد نشان از افزایش بی اعتمادی به رسانههای آمریکا دارد زیرا سال گذشته این عدد 56 درصد بود.
این نظرسنجی بین یک هزار و 19 نفر که سن 18 سال به بالا داشتند، بین 13 تا 16 سپتامبر برگزار شد.
علاوه بر این حدود 63 درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی بر این باورند که در اخبار سیاسی و رسانهای یکجانبهگرایی وجود دارد.
بر اساس این گزارش، اعتماد عمومی به رسانهها حتی از اعتماد به شعبههای اجرایی و قضایی دولت آمریکا پایینتر است.
همچنین نظرسنجی سالانه موسسه گالوپ درباره اعتماد به موسسات و نهادها که در 15 آگوست منتشر شد نشان میدهد که 75 درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی به روزنامههای آمریکایی اعتماد ندارند و 78 درصد نیز به اخبار تلویزیون بی اعتمادند.
این نتایج همچنین منعکس کننده افزایش رسانههای و منابع خبری اینترنتی جایگزین است که به سرعت در حال کسب محبوبیت در میان مردم آمریکاست.
خبرگزاری فارس: نیروهای امنیتی آمریکا شماری از فعالان صلحطلب هموطن خود و حامی مسئله فلسطین را به اتهام حمایت از آنچه گروههای تروریستی خوانده شد، بازداشت و بازجویی کردند.
به گزارش فارس به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، نیروهای امنیتی آمریکایی شماری از فعالان صلحطلب آمریکایی را که از فلسطین حمایت میکنند، بازداشت کرد.
بازداشت این افراد به اتهام آنچه حمایت از گروههای تروریستی خوانده شده است، صورت گرفته و در ادعای نیروهای امنیتی آمده است که این افراد به حمایت مالی از گروهکهایی متهم هستند که واشنگتن آنان را تروریستی میداند.
الجزیره با بیان اینکه برخی از این افراد حتی اجارهبهای آپارتمان محل زندگی خود را به سختی تهیه میکنند (پس چگونه از گروهی حمایت مالی میکنند؟)، تصریح کرد که دستکم هفت فعال صلح بازداشت شدند.
بر اساس این گزارش، محل زندگی این افراد تفتیش میشود و صاحبان این منازل بازداشت و بازجویی میشوند.
یکی از این افراد به نام "تریسی مولم " به الجزیره اعلام کرد: فکر میکنم آنچه اینان (نیروهای امنیتی آمریکا) از آن میترسند این است که کسی با فلسطین ابراز همبستگی کند.
پیش از این، فعالان صلحی هم از میناپولیس و شیکاگو به دفتر پلیس و نیروهای امنیتی خوانده شده بودند و پس از تفتیشهای هماهنگشده در 24 سپتامبر، این افراد تحت فشار قرار گرفتند.
این رفتار نیروهای امنیتی و پلیس با شهروندان خود در کشوری روی میدهد که خود از بزرگترین مدعیان حقوق بشر است و با تهیه گزارشهایی در امور دیگر کشورها از جمله میزان رعایت حقوق بشر در این کشورها دخالت میکند.
خبرگزاری فارس: رئیس پلیس دبی اعلام کرد که به دلیل فاش کردن نقش سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در ترور یکی از رهبران حماس، از سوی این سرویس جاسوسی تهدید به قتل شده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری "رویترز "، "ضاحی خلفان تمیم " رئیس پلیس دبی اعلام کرد که به دلیل فاش کردن نقش موساد در ترور "محمود المبحوح " یکی از رهبران حماس، تهدید به قتل شده است.
وی که در فاش کردن نقش سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در ترور المبحوح نقش اساسی را ایفا کرده، گفت که از طریق ایمیل و تلفن تهدید به مرگ شده است.
رئیس پلیس دبی گفت: در ایمیلی که از سوی موساد برای وی ارسال شده، به وی تذکر داده شده است، در صورتی که بخواهد زنده بماند باید سکوت کند.
بر اساس این گزارش، خلفان تمیم گفت که یکی از ماموران بازنشسته موساد که ملیتی اروپایی دارد، از طریق یکی از نزدیکان خلفان به وی پیغام داده است که سکوت اختیار کند.
این در حالی است که پس از ترور المبحوح، نشریه انگلیسی تایمز فاش کرد که "بنیامین نتانیاهو " نخست وزیر رژیم صهیونیستی دستور ترور المبحوح را صادر کرده است.
ماموران سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در ژانویه سال جاری، در هتلی در دوبی اقدام به ترور محمود المبحوح که از رهبران ارشد حماس است، کردند.
بنا بر گزارش پلیس دبی، عاملان این ترور از 12 گذرنامه انگلیسی، 6 گذرنامه ایرلندی، 4 گذرنامه فرانسوی، یک گذرنامه آلمانی و 3 گذرنامه استرالیایی استفاده کردهاند
مهدی هاشمی بهتازگی از لندن خارج شده و برای برخی دیدارها به امارات سفر کرده است.
به گزارش رجانیوز، مهدی هاشمی در لندن با نفیسه اشراقی نیز دیدار کرده است که تاکنون از علت این ملاقات و مسائل مطرح شده در آن، خبری دریافت نشده است.
در تیر ماه سال جاری نیز نفیسه اشراقی و دخترش زهرا به همراه عماد هاشمی برای دیدار با مهدی هاشمی به دوبی سفر کرده بودند که رجانیوز در خبری با عنوان "سفر عفت مرعشی و دخترش به دوبی برای دیدار با مهدی هاشمی" به این موضوع اشاره کرده بود.
روز دوشنبه هفته جاری (چهار مهر 89) حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا با وجود ابلاغ احضاریه به مهدی هاشمی برای بازگشت به کشور و پاسخگویی به اتهاماتش و استنکاف وی، دادگاه غیابی برای او تشکیل نشده است، امکان تشکیل دادگاه غیابی را مطرح کرد و گفت "هر زمان مهدی هاشمی به کشور بازگردند اتهامشان رسیدگی میشود و اینکه اگر بخواهیم از طریق اینترپل اقدام کنیم این موضوع سازوکار مشخصی دارد و معمولا برخی کشورها خیلی سخت در این رابطه همکاری میکنند. اما اگر در زمان معمول باز نگشت میتوان اقدامات دیگری صورت داد."
رییس قوه قضاییه که مسئول کارگروه حقوقی متصدی بررسی وقف دانشگاه آزاد نیز بود، عصر امروز در واکنش به اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی که گفته بود کسی که وقف دانشگاه آزاد را بر هم بزند، بالاتر از خداست، گفت: بنده برای آیتالله هاشمی رفسنجانی احترام ویژهای قائلم اما اگر فرد دیگری غیر از ایشان میگفت که هر کسی وقف دانشگاه آزاد را باطل اعلام کند در مقابل حرف خدا ایستاده میگفتم این حرف، حرفی عوامانه است. ما قصد نداریم بگوییم وقف باطل است و جلوی حرف خدا بایستیم بلکه میخواهیم بگوییم وقف دانشگاه آزاد از ابتدا عملی منبطل بوده است.
به گزارش خبرگزاری ها آیت الله آملی لاریجانی در حاشیه گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور در پاسخ به این سوال که آیا شما میتوانید در مسئله وقف دانشگاه آزاد ورود یابید یا خیر،گفت: من به عنوان رییس قوه قضائیه ممکن است مسئولیت یابم ورود کنم. آن زمانی که قاضی دستور توقف اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به دانشگاه آزاد را داد، نظر من این نبود البته من شخصی نبودم که به قاضی اعمال نفوذ کنم زیرا قضات و دستگاه قضایی در صدور رای مستقل هستند؛ البته باید به شیوه عادلانه عمل کنند. اگر برخلاف این عمل میکردند من اعمال ماده 18 میکردم. مقام معظم رهبری به بنده موکول کرد که نسبت به وقف دانشگاه آزاد بررسی فقهی و حقوقی کنم، بررسی کردم، نوشتم و ارسال کردم.
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: اما میخواهم از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام با همهی احترامی که برای او دارم و همه هم میدانند گلایه کنم. اشتباه بزرگی کردند که گفتند وقف دانشگاه آزاد را کسی نمیتواند بر هم بزند... این حرف، عوامانه است مگر میخواهیم وقف را ابطال کنیم. وقف خود منبطل بوده، اینکه این سخن را در یک مجمع عمومی به این صورت بیان کنند که وقف دانشگاه آزاد ابطال کردنی نیست ... واقعا پذیرفتنی نیست و شایستهی وی نبود. متاسفیم که اینگونه قضاوت میشود. حرفهای ما فنی و دقیق است و انشاءالله اگر لازم باشد مجموع مدارک را ارائه خواهیم کرد.
رئیس قوه قضاییه افزود: پس از آنکه از سوی رهبر انقلاب مؤظف شدم تا در مورد این موضوع رسیدگی و بررسی انجام دهم کار کارشناسی خود را در مورد صحت این وقف انجام دادم اما به این نتیجه رسیدم که این وقف از ابتدا باطل بوده و نظر خود را نیز به صورت مکتوب در اختیار مقام معظم رهبری قرار دادم که ایشان قطعاً با توجه به این نظر، نظر خودشان را اعلام خواهند کرد.
آملی لاریجانی افزود: من به این نتیجه رسیدم که وقف باطل است و این درست نبود که آیتالله هاشمی رفسنجانی در مجمعی عمومی در مورد این وقف به این شکل اظهارنظر کند.
مشروح سخنان آیت الله آملی لاریجانی در جمع ائمه جمعه سراسر کشور
آیتالله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه فتنهگران حوادث پس از انتخابات بودند فتنه بزرگی کردند، گفت: اگر نخواهیم امروز چشم خود را ببندیم و خودمان را به خواب بزنیم باید بگوییم همگی آنها مجرم هستند و دستگاه قضایی باید با آنها به عنوان مجرم برخورد کند و در این باره کسی هم مستثنی نیست.
آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه عصر امروز در بیست و یکمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه سراسر کشور با اعلام این مطلب افزود: 3 بحث عمده در قوه قضائیه پیش روی دستگاه قضا است که عبارت است از: اطاله دادرسی، برخورد دستگاه قضایی با مفسدان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و آخرین مطلب پیشگیری از وقوع جرم.
وی ادامه داد: اطاله دادرسی بحثی است که همه شهروندان و کسانی که با پروندههای قضایی سر و کار دارند از آن گلهمند هستند و در تمام شهرها و کل کشور کسانی هستند که از دستگاه قضایی شکایت میکنند که چرا رسیدگی به پروندههای قضایی طولانی شده است.
وی با اشاره به این مطلب که بین واقعیت و شایعه فاصله زیادی وجود دارد زیرا گاهی شنیده میشود رسیدگی به یک پرونده قضایی 10 سال به طول انجامیده که این موضوع صحت ندارد، گفت: خوشبختانه امروزه با سیستم اطلاعاتی به نام مدیریت پروندههای قضایی آمار ورودی پروندهها و مخدومه شدن آنها به طور فزایندهای واقعی شده و آن چیزی که مشخص است این است که در بسیاری از پروندهها صرفا متوسط رسیدگی بین 3 تا 5 ماه است.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به این مطلب که البته در برخی از موارد دیده شده که به دلیل پیدا نشدن متهم و دیگر شرایط قطعی شدن یک پرونده رسیدگی به یک پرونده طولانی شده اما باید گفت در بیشتر پروندهها خوشبختانه زمان رسیدگی به شدت کاهش پیدا کرده است.
اعمال ماده 18 یکی از دلایل اطاله دادرسی بود
وی با اشاره به این مطلب که در گذشته یکی از دلایل اطاله دادرسی اعمال ماده 18 بود، گفت: ماده 18 مادهای بود که به رئیس قوه اجازه میداد تا در صورت محرز شدن اشکال شرعی حکم صادر شده حکم را متوقف کرده و بار دیگر پرونده را برای رسیدگی به محاکم قضایی بفرستد.
وی افزود: متأسفانه این ماده در بسیاری از موارد به مستمسکی تبدیل شده بود و افراد سمتدار در پرونده بدون هیچ دلیلی اعمال این ماده را خواستار میشدند و همین امر تبدیل به یکی از عمده دلایل اطاله دادرسی شده بود.
رئیس قوه قضائیه گفت: خوشبختانه در دوره جدید راه اعمال ماده 18 را بستیم زیرا قانون تجویز نکرده که برویم دنبال آن بگردیم که آیا رأیی خلاف شرع هست یا خیر بلکه در قانون آمده اگر جایی رئیس قوه متوجه شد میتواند اعمال ماده 18 بکند.
وی افزود: البته برای آنکه قضات ما برایشان حاشیه امنی ایجاد نشود و فکر نکنند که قرار نیست در کارشان نظارتی وجود ندارد معاونتی ایجاد کردیم که کار نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم را مورد بررسی قرار میدهد.
وی در ادامه سخنان خود به بحث کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: امروز باید بگویم که دستگاه قضا از کمبود قضات رنج میبرد.
در سال حدود 11 میلیون پرونده به دستگاه قضایی وارد میشود
وی ادامه داد: طبق آمار تقریبا رسمی در حدود 11 میلیون پرونده در سال به دستگاه قضایی وارد میشود که اگر تنها 7 میلیون از این پروندهها را واقعی قلمداد کنیم با یک تقسیم معمولی به این نتیجه میرسیم که هر قاضی روزانه باید به 15 پرونده رسیدگی کند.
وی ادامه داد: واقعا قضات در دستگاه قضایی فرسوده میشوند و یکی از این موارد بروز این فرسودگی و کیفیت برخورد قضات با اربابان رجوع است که همگی میدانیم در بسیاری از موارد شهروندان از برخورد قضات ناراضی هستند که باید گفت ریشه اصلی آن هجوم کار به یک قاضی است.
وی گفت: متأسفانه البته نیروهایی را هم داریم که رعایت برخی از موارد را نمیکنند که البته در حال حاضر توسط حفاظت اطلاعات قوه قضائیه این افراد به طور مستمر مورد پایش قرار میگیرند البته نباید این موضوع باعث شود تا به آبروی سایر قضات خدمتگزار و خوب این دستگاه خدشهای وارد شود.
به هیچ عنوان با فتنهگران سال گذشته تسامح نمیکنیم
آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود در بحث برخورد دستگاه قضایی با مفسدان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی گفت: مفسدان سیاسی که همان فتنهگران حوادث پس از انتخابات بودند فتنه بزرگی کردند و متأسفانه هزینه بزرگی به کشور ما وارد کردند.
وی ادامه داد: اگر نخواهیم امروز چشم خود را ببندیم و خودمان را به خواب بزنیم باید بگوییم همگی آنها مجرم هستند و دستگاه قضایی باید با آنها به عنوان مجرم برخورد کند و در این باره کسی هم مستثنی نیست.
وی ادامه داد: فتنهگران جرم را انجام دادهاند و چه از بیرون کشور و چه از داخل کشور فتنهگری کردند. ما هم بر آنها چشم نمیپوشیم و دستگاه قضایی هیچ مسامحی نخواهد کرد.
وی با اشاره به این مطلب که در راه برخورد با فتنهگران 2 گروه منتقد روبروی دستگاه قضایی قرار گرفتند، گفت: عدهای از آنها مدعی بودند که چرا ما با فتنهگران برخورد میکنیم و عدهای هم معتقد بودند چرا ما برخوردی تندتر نمیکنیم، امروز باید بگویم هر دوی این انتقادها نابجا است. در حوادث پس از انتخابات عدهای اشتباه کردند که البته برخی از آنها به اشتباه خود پی بردند و توبه کردند البته برخی هم توبه نکردند که ما با جرائم آنها و مجازاتشان شوخی نداریم، کسی که خلاف نظم و قانون عمل کرده باید تاوان عمل خود را بدهد.
ادعای تقلب در انتخابات دروغی بسیار بزرگ بود
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به این مطلب که ادعای تقلب در انتخابات دروغی بسیار بزرگ بود که به آن کشور تحمیل شد، گفت: مقام معظم رهبری در مواقع بسیار زیادی به فتنهگران مهلت دادند تا به نظام برگردند اما متأسفانه مهلتهای متعدد ایشان بر آنها کارگر نشد و امروز آنها باید منتظر برخورد باشند.
برخوردی شدید با مفسدان اقتصادی خواهیم داشت
وی در بحث برخورد با مفسدان اقتصادی نیز با اشاره به این مطلب که خوشبختانه بدون توجه به کارکرد گذشتگان دستگاه قضا امروز بسیار هدفمند به جلو میرود، گفت: امروز در دوره جدید با دوستان همفکرم دست به دست هم دادهایم تا برخوردی شدید با مفسدان اقتصادی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در مواردی هم فسادهای بزرگی را کشف کردیم البته در گوشه و کنار مقاومتهایی هم میشود همانند همان نکته که رهبر انقلاب فرمودند تا به محض آنکه به طرف افراد نزدیک میشوید داد و جیغ و فریادشان بلند میشود.
آملی لاریجانی با اشاره به این مطلب که ما انتظار نداشتیم کسانی خودشان شعار گسترش عدالت و برقراری عدالت میدهند در مقابل برخورد با مفسدان مقاومت کنند، گفت: البته شما مطمئن باشید که ما گوشمان بدهکار این مقاومتها نیست و چه باشیم و چه نباشیم به جلو میرویم و این راهی که در پیش گرفتهایم به هیچ عنوان برگشتپذیر نیست.
وی همچنین به صدور کیفرخواست قریبالوقوع برای 50 نفر از متهمان پرونده بیمه خبر داد و گفت: دادستان کل کشور آماده است تا به پروندههای کلان در این حوزه رسیدگی کند زیرا عدل اسلامی در این است که عدالت اجرا شود.
به پرونده مفسدان اجتماعی با سرعت هر چه تمام رسیدگی میکنیم
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که همهمان در سطح اجتماعی میبینیم که فسادهای بزرگی در جریان است مانند سرقتهای مسلحانه و متأسفانه تجاوز به عنف، بیحجابی و دیگر جرایم گفت: خوشبختانه امروز نیروی انتظامی برخورد قاطعی دارد اما متأسفانه برخی با ادعاهای واهی این نیرو را تضعیف میکنند.
وی همچنین به اتفاقی که در اوایل ماه رمضان در یکی از شهرهای خراسان جنوبی اتفاق افتاد و در آن حادثه 3 شرور در سحرگاه به خانهای حمله کرده و به دختر جوان خانواده در پیش چشمان پدر و مادرش تجاوز کرده بودند اشاره کرد و گفت: زمانی که از این موضوع باخبر شدیم مسئولان آن حوزه قضایی را به تهران فراخواندیم و به آنها گفتیم یک روز هم نباید به این افراد مهلت داده شود.
وی گفت: خوشبختانه در این پرونده تنها ظرف 18 روز عوامل شناسایی، دستگیر شدند و قاضی پرونده با انجام تحقیقات شبانهروزی برای آنها حکم صادر کرد و علیرغم آنکه ما در ماه رمضان کسی را اعدام نمیکنیم این 3 نفر را اعدام کردیم و به آنها مهلت ندادیم.
وی همچنین به پرونده دیگری که در شهر ورامین وقوع یافته بود و در آن مرد جوانی به چندین کودک تعرض کرده بود گفت: خوشبختانه این پرونده هم به نتیجه رسید و بنده اجرای حکم اعدام آن را صادر کردم که در حال حاضر در حال رسیدگی است بدانید ما با هیچ مجرمی در این فصل تسامح نداریم زیرا عفو و بخشش مخصوص کسانی است که جرایم بسیار خردی انجام دادهاند.
وی همچنین به اظهارات احمدیمقدم و رادان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آنها مدعیاند اقدامات خوبی در بحث برخورد با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر انجام دادهاند و ما به آنها گفتهایم شما به پیش بروید زیرا ما هم در دستگاه قضایی پشت سرتان هستیم.
وی همچنین به گسترش بیحجابی اشاره کرد و گفت: ما در بحث مبارزه با بدحجابی قانون داریم و در یکی از بندهای ماده 638 قانون مجازات اسلامی اشاره صریح شده که اگر کسی بدون پوشش اسلامی در انظار عمومی ظاهر شود مجرم است و از 10 روز تا دو ماه به حبس محکوم میشود.
بهانه بحث فرهنگی نباید قانون را زمین بگذارد
وی با گله از برخی از مسئولان و منتقدان مبارزه با بدحجابی گفت: ما منکر بحث فرهنگی نیستیم اما به شرط آنکه بحث فرهنگی باعث نشود قانون و اجرای آن زمین بماند.
وی گفت: چطور این افراد در بحث مبارزه با سرقت، قتل، شرارت و دیگر جرایم حرف از بحث فرهنگی نمیزنند ما میگوییم در آن موارد هم بحث فرهنگی لازم است اما به شرط آنکه قوانین صریح ما به زمین نماند.
وی ادامه داد: بنا بر قوانین موجود ما در دستگاه قضایی هیچ تردیدی به خود راه نمیدهیم و از نیروی انتظامی هم خواستهایم به اندازه خودش با بیقانونی و معضلات فرهنگی مبارزه کند.
بخشی از قانون اساسی در مورد پیشگیری از وقوع جرم مغفول مانده بود
آیتالله صادق آملی لاریجانی در بخش انتهایی سخنان خود درباره موضوع پیشگیری از وقوع جرم گفت: به محض ورود به دستگاه قضایی به این نکته رسیدم که بخشی از قانون اساسی که در مورد پیشگیری از وقوع جرم است مغفول مانده.
وی ادامه داد: من کاری به دوره قبل ندارم اما در اواخر دوره قبل لایحه پیشگیری از وقوع جرم به مجلس رفت و پس از گرفتن رأی به شورای نگهبان آمد اما همان زمان به عنوان یکی از اعضای شورای نگهبان به این لایحه ایراد قانون اساسی وارد کردم زیرا معتقد بودیم که این لایحه در کار قوای مختلف مداخله میکند.
وی افزود: البته امروز معتقدم یا این قانون باید اصلاح شود و دوباره رأی بیاورد یا اینکه در مجمع بررسی شود و بتواند رأی بیاورد زیرا امروز نیازمند یک کار اساسی در بحث پیشگیری از وقوع جرم هستیم.
وی گفت: اگر تنها عدد 7میلیون پرونده در سال صحیح باشد باز هم میبینید که حجم بالایی از پرونده در دستگاه قضایی وجود دارد که اگر پیشگیری از وقوع جرم به درستی انجام شود دیگر شاهد ورود این همه پرونده به دستگاه قضایی نخواهیم بود.
گلایه رئیس قوه قضائیه از صدا و سیما
رئیس قوه قضائیه با اشاره به این مطلب که رسانهها و صدا و سیما در بحث پیشگیری از وقوع جرم هنوز به کمک دستگاه قضایی نیامدهاند، گفت: بنده از صدا و سیما گلایه دارم زیرا نه تنها کمکی نمیکند بلکه در برخی موارد اخبار مربوط به دستگاه قضایی را در بدترین زمان پخش اخبار یعنی بعد از اخبار مربوط به هواشناسی پخش میکنند.
وی خطاب به روحانیون و ائمه جمعه حاضر در جلسه گفت: بخشی که من از شما انتظار دارم عمل کنیم این است که تلاش خود و با سخنان خود کاری کنید تا تعداد پروندههای متشکله کمتر شود یعنی از وقوع جرم جلوگیری شود.
وی همچنین به ایجاد معاونت پیشگیری از وقوع جرم به عنوان معاونتی تازه تأسیس اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ذوالقدر که پیش از این در سپاه پاسداران فعالیتهای چشمگیری داشته است به عنوان متصدی این بخش انتخاب شده که خدا را شکر از لحظه انتصاب تاکنون پیگیریهای بسیار خوبی نیز داشته است.
وی در خاتمه به بحث جذب قضات اشاره کرد و گفت: حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب آنچنان در بحث جذب قضات صحبت کرده است که گویی امروز این سخنان را به زبان آورده است.
وی ادامه داد: ایشان عنوان کردند حالا که ما قرار است از سیستم قضایی ننگین در دوره طاغوت به سیستم قضایی اسلامی رجعت کنیم باید هر دستگاه قاضی متخصص خود را تربیت کند که این موضوع نشاندهنده اهمیت بالای این امر است
انتشار یک نامه از محسن رضایی در سایت شخصی وی که به سال 66 بازمیگردد و در آن، فرمانده کل وقت سپاه، وضعیت نامساعد تجهیزات و تدارکات را که به دولت وقت به نخستوزیری میرحسین موسوی باز میگشته، بهعنوان دلیل استعفای خود بیان میکند، موجب واکنش رسانههای حامی جریان فتنه شده، بهطوری که در ادعایی عجیب، انتشار این دو سند را بهدلیل دیدار چندی قبل رضایی با رئیسجمهور مربوط کردهاند.
به گزارش رجانیوز، جریان رسانه ای افراطیون "جرس- شرق" با انتشار مطلبی بدون ارائه مستندات و مدارک ادعا کرده اند که دیدار اخیر رضایی با رئیسجمهور برای مستندسازی در زمینه جنگ و ارتباط آن با عدم کارایی و کفایت لازم دولت موسوی بوده است.
رضایی در مورد انتشار دو سند مذکور که یکی از آنها نامهای به یادگار امام(ره)، حاج احمد آقا خمینی بوده است؛ مینویسد که وضعیت نامساعد تجهیزاتی، تدارکاتی و ضعف پشتیبانی مسئولین کشور از جبهههای جنگ در سال 65 (درست در شرایطی که ما درصدد آن بودیم با ادامه عملیاتهای بزرگ و کمرشکن، رژیم بعث صدام را به زانو درآوریم)، و پیگیریهای بینتیجه من در برطرف کردن این مشکلات، در نهایت مرا وادار به انجام عملی ناخواسته کرد تا در اردیبهشت ماه 1366 طی نامهای به محضر حضرت امام(ره) با ذکر مشکلات، استعفای خود را از فرماندهی کل سپاه تقدیم نمایم.
من در نامه خود به حضرت امام(ره)، هشدار داده بودم که اگر فکری برای برطرف کردن این مشکلات نشود و کل کشور در حمایت از جبههها و جنگ بسیج نگردد، عراق با درک این ضعفها و محدودیتهای ما، به زودی به حملات جدید و گستردهای در تمامی جبههها دست خواهد زد که در نتیجه آن، ما ضربات سختی میخوریم و تأکید کرده بودم اگر در این جهت کاری نشود، آسیبهای جدی به کشور وارد خواهد آمد.
که متأسفانه این پیشبینیها درست از آب درآمد و حملات ارتش بعث به مواضع ما صورت گرفت.
البته حضرت امام(ره) این استعفا را که در اوایل اردیبهشت 1366 نوشته شد، نپذیرفتند و فرمودند شما همچنان به کارتان ادامه دهید و من هم تذکر لازم را به مسئولین کشور در این زمینهها خواهم داد.
در نامه رضایی به حاج سید احمد خمینی در تاریخ 29/2/1366 که پس از استعفای وی از فرماندهی کل سپاه نوشته شده، آمده است:
بسمه تعالی
برادر ارجمندم؛ حضرت حجت الاسلام جناب آقای حاج سید احمد خمینی (زید عزه)
با اهداء تحیت؛
اکنون که علیرغم مقاومتهای زیاد در مقابل مشکلات و نارساییهای میدان نبرد (که عمدتاً ناشی از افراد و عوامل داخلی جامعه و مسئولین کشور بوده اند)، مجبور به استعفا از مسئولیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شده ام، لازم می دانم از زحمات جنابعالی در حمایت از نیروهای انقلاب اسلامی بالاخص رزمندگان جان بر کف حزب اللهی کشور (و علی الخصوص در عملیات والفجر 8 و کربلای 5) تشکر و قدردانی کنم.
امیدوارم نسلهای آینده انقلاب، چهره های وفادار به امام و اصول مبنایی انقلاب اسلامی را فراموش نکرده و به آنان وفادار باقی بمانند.
برادر شما - محسن رضایی
9/2/1366
رضایی 23 سال پس از نگارش این نامه، در گفتگو با خبرنگار rezaee.ir در مورد این سند میگوید:
وضعیت نامساعد تجهیزاتی، تدارکاتی و ضعف پشتیبانی مسئولین کشور از جبهه های جنگ در سال 65 (درست در شرایطی که ما درصدد آن بودیم با ادامه عملیاتهای بزرگ و کمرشکن، رژیم بعث صدام را به زانو درآوریم)، و پیگیریهای بی نتیجه من در برطرف کردن این مشکلات، در نهایت مرا وادار به انجام عملی ناخواسته کرد تا در اردیبهشت ماه 1366 طی نامه ای به محضر حضرت امام(ره) با ذکر مشکلات، استعفای خود را از فرماندهی کل سپاه تقدیم نمایم.
من در نامه خود به حضرت امام(ره) که متن کامل آن به زودی و برای اولین بار در کتاب «پایان جنگ» (که در حال تدوین نهایی آن هستم و به زودی منتشر می شود) آورده خواهد شد، هشدار داده بودم که اگر فکری برای برطرف کردن این مشکلات نشود و کل کشور در حمایت از جبهه ها و جنگ بسیج نگردد، عراق با درک این ضعف ها و محدودیت های ما، به زودی به حملات جدید و گسترده ای در تمامی جبهه ها دست خواهد زد که در نتیجه آن، ما ضربات سختی می خوریم و تأکید کرده بودم اگر در این جهت کاری نشود، آسیب های جدی به کشور وارد خواهد آمد.
که متأسفانه این پیشبینیها درست از آب درآمد و حملات ارتش بعث به مواضع ما صورت گرفت.
البته حضرت امام(ره) این استعفا را که در اوائل اردیبهشت 1366 نوشته شد، نپذیرفتند و فرمودند شما همچنان به کارتان ادامه دهید و من هم تذکر لازم را به مسئولین کشور در این زمینه ها خواهم داد.
که در اجرای دستور حضرت امام(ره)، به طراحی عملیاتهای سال 66 در جنوب و غرب کشور پرداختیم.
حال که بیست و سه سال از آن تاریخ می گذرد، می توانیم در هفته دفاع مقدس، بخشی از اسناد آن موقع را در اختیار افکار عمومی قرار دهیم. از جمله این اسناد، نامه ای است که پس از استعفای اردیبهشت 66 خطاب به یادگار حضرت امام(ره) مرحوم حاج سید احمد آقا خمینی نوشتم و اکنون (در مهر ماه 89) منتشر می شود.
به گزارش رجانیوز، جریان فتنه که بهدنبال مصادره شهدای سرافراز جنگ بهنام حامیان اعتقادی خود است، قصد سرپوش گذاشتن بر روی ضعفهای عمده و اساسی دولت آقای موسوی در زمان جنگ دارد و انتشار هر سندی در این زمینه را بهنحوی به اتفاقات سیاسی کشور گره میزند.
در عین حال، شخص موسوی نیز نسبت به بازخوانی مدیریت ضعیف دولت وی در دوره جنگ بهویژه در سال آخر که پشتیبانی و لجستیک آن برعهده بهزاد نبوی و مسوولیت تبلیغات با خاتمی بود، حساس و آسیبپذیر است، بهطوری که به مصاحبهی محسن رفیقدوست در سالروز پذیرش قطعنامه و ویژهنامه رمز عبور روزنامه ایران در این زمینه واکنش عصبی نشان داده بود.