از پیش از به قدرت رسیدن باراک اوباما در آمریکا، همواره اروپاییان از شعارها و اکنون از سیاست های وی حمایت کرده اند.
به تازگی در نظرسنجی که در اروپا برگزار شده، شباهت ها و تفاوت های اروپاییان و آمریکایی ها درباره سیاست های اوباما مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، این نظرسنجی که در موسسه «ترند ترنس آتلانیک» در روز چهارشنبه انجام شده، نشان می دهد که باراک اوباما، هنوز در اروپا دارای محبوبیت بسیاری است؛ اما همچنان تردیدهایی درباره سیاست خارجی باراک اوباما وجود دارد.
بنا بر این گزارش، هرچند محبوبیت باراک اوباما از 83 درصد در سال 2009، به 78 درصد در سال 2010 کاهش یافته است، با وجود این، هنوز بیشتر شهروندان اروپا باراک اوباما را برای رهبری جهان مناسب می دانند، بر خلاف جرج بوش که ضعیف ترین آمار را در این زمینه از آن خود کرده بود.
علاوه بر این، بیشتر کشورهای اروپایی به جز هلند و اسلوواکی بر این باورند، یورو، برای اقتصاد آنان تأثیرات بدی داشته است؛ علاوه بر این، 46 درصد شهروندان اروپا، نه اتحادیه اروپا بلکه تک تک کشورها را مسئول مدیریت بحران اقتصادی دانسته اند و تنها کشوری که اتحادیه اروپا را مسئول مدیریت بحران اقتصادی دانسته، آلمان بوده است، حال آن که آنجلا مرکل و ائتلاف حاکم در آلمان، نظری بر خلاف شهروندانشان دارند.
در موضوع افغانستان هم 51 درصد آمریکاییان به ایجاد ثبات در افغانستان خوشبین هستند، در حالی که 25 درصد از اروپاییان به بازگشت ثبات در افغانستان خوشبینند. علاوه بر این، اروپایی ها خواهان کاهش یا خروج کامل نظامیان غربی از افغانستان هستند، در حالی که آمریکایی ها خواهان حفظ نیروهای نظامی و حتی افزایش آن در افغانستان هستند.
درباره برنامه هسته ای ایران نیز اروپاییان و آمریکاییان، هر دو نگرانند؛ اما اروپاییان، خواهان ارایه مشوق های اقتصادی بیشتر به ایران هستند، در حالی که آمریکایی ها از تحریم های اقتصادی حمایت می کنند.
همچنین نیمی از شهروندان آمریکا بر این باورند که با چین دارای ارزش های مشترک هستند و می توانند با این کشور درباره موضوعات بین المللی همکاری کنند. این در حالی است که دو سوم شهروندان اروپایی بر این باورند که ارزش هایشان با ارزش های چینی متفاوت است؛ بنابراین، آنان نمی توانند در موضوعات بین المللی با این کشور همکاری کنند.
در این باره باید گفت، به نظر می رسد باراک اوباما با همه بدقولی هایی که درباره شعار ایجاد تغییر انجام داده، توانسته است، با انواع ترفندهای تبلیغاتی، همچنان افکار عمومی بیشتر آمریکاییان را در اختیار خود داشته باشد، چرا که شهروندان این کشور، دست کم احساس می کنند، مطالباتشان از کانال همان سیاست های اوباما دست یافتنی خواهد بود، که بخشی از این موضوع، ناشی از خاصیت عملگرایی آنان است؛ اما گویا اروپاییان، به ویژه در موضع ایران تجدید نظر کرده اند که البته لازم است تصمیم گیران سیاست خارجی ایران، در این زمینه، بررسی های لازم را انجام داده و اقدامات و رفتار متناسب را در دستور کار قرار دهند.
منبع : تابناک