خبرگزاری فارس: معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: روزانه 17 میلیون بشکه نفت به ارزش 900 میلیون دلار از تنگه هرمز جابهجا میشود. به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، سعید ایزدیان ظهر امروز در همایش منطقهای مقابله با آلودگی و جستجو و نجات دریایی در بوشهر اظهار داشت: در حال حاضر 90 درصد نفت منطقه و 45 درصد نفت مورد نیاز دنیا از تنگه هرمز جابهجا میشود. منبع : فارس سئوال : اگر این تنگه روزگاری بسته شود چه چیزی رخ می دهد ؟ آیا به این امر فکر نموده اید ؟
وی خاطرنشان کرد: هماکنون تنگه هرمز به عنوان مهمترین نقطه کشتیرانی منطقه مطرح بوده و باید تدابیر ویژهای برای حفاظت و صیانت از این آبراه حیاتی با مشارکت و مساعی تمام دولتهای ساحلی ایجاد شود.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تردد سالانه بین 40 تا 50 هزار شناور بزرگ در این منطقه بیان داشت: با توجه به حجم بالای این شناورها بروز هرگونه حادثهای محتمل به نظر میرسد.
این مقام مسئول با اشاره به سوانح روی داده در خلیج فارس عنوان داشت: سوانحی که تاکنون روی داده بیشتر مربوط به کشتیهای کمتر از 10 هزار GT بوده که به ترتیب 31 درصد تصادف دریایی، 22 درصد نشت مواد نفتی و 20 درصد آلودگی دریایی بوده است.
ایزدیان با بیان اینکه این آمار بیانگر این واقعیت است که همیشه باید برای مقابله با سوانح و در نتیجه آلودگیهای دریایی آماده باشیم، ابراز داشت: با توجه به حساسیتهای ارزشمند زیست محیطی و همچنین ذخیرههای بسیار بالایی که در منطقه وجود دارد باید به سمتی حرکت کنیم که با یک همکاری منطقهای بتوانیم از این ذخایر محافظت کنیم.
وی ادامه داد: باید با استفاده از کنوانسیونهایی که وجود دارد همکاری و توسعه محیط زیست دریایی ایجاد شود تا بر اساس آن کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان که شامل ایران، قطر، بحرین، عراق، کویت، عربستان، امارات و عمان استف متعهد شوند که تلاش بیشتری برای حفظ و حراست از محیط زیست دریایی به کار گیرند.
این مقام مسئول با اشاره به همکاری سازمان بنادر و دریانوردی با دستگاههای داخل کشور مانند محیط زیست، نفت، شیلات و... افزود: سازمان بنادر و دریانوردی کشور با همکاری با سازمانها وزارتخانههای مرتبط داخلی، تدابیر لازم برای پیشگیری و مقابله با آلودگی دریایی و جلوگیری از سرایت آنها به آبهای ایران به منظور کاهش خسارتها را اندیشیده است.
وی همچنین از راهاندازی واحد هماهنگی در حوزه خلیج فارس در کشورهای کویت، بحرین و بندرعباس در ایران خبر داد و عنوان داشت: این واحدهای هماهنگی با داشتن شناورهای ویژه مقابله با آلودگی و نجات دریایی آماده پاسخگویی به شرایط و اضطرار دریایی در منطقه و در آبهای کم عمق و عمیق هستند.
ایزدیان افزود: با همکاری کشور عمان تمام شناورهای ورودی و خروجی تنگه هرمز توسط سیستم کنترل ترافیک منطقه مورد شناسایی دریایی قرار میگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران علاوه بر الحاق به کنوانسیونهای زیست محیطی و الزام به قوانین آنها، طرح ملی مقابله در برابر آلودگی نفتی را تدوین کرده که هدف آن فراهم کردن آمادگی و هماهنگسازی تمام نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی است.
وی با بیان اینکه هماکنون این طرح در دولت بازنگری و تصویب شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم این طرح برای مقابله با آلودگیهای زیست محیطی بتواند کمکهای شایانی بکند.
همین و بس ... .