خبرگزاری فارس: تیری میسان، روزنامه نگار مشهور فرانسوی به بررسی شباهتهای انقلابهای مخملی پرداخت و گفت که در این انقلابها همیشه "تک تیرندازانی تکتیراندازانی " وجود دارند که فردی را میکشند و همدستان آنها این قتل را به پلیس نسبت داده در رسانهها آن را بزرگنمایی میکنند.
"تیری میسان " روزنامه نگار فرانسوی و مدیر سایت تحلیلی "ولترنت " در گفتوگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری فارس در ارتباط با اتفاقات به وجود آمده بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری در تهران گفت: مسائلی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران رخ داد به هیچ وجه مرا متعجب نکرد زیرا من پیش از آن شاهد چنین اتفاقاتی در کشورهای دیگر بودم. من پیش از این شاهد این بودم که آمریکا چگونه انقلاب نارنجی را در اوکراین سازماندهی کرده بود این کشور همچنین این انقلاب را در قرقیزستان هدایت کرده بود و اتفاقهای مشابهی را در ونزوئلا و کشورهای دیگر شاهد بودم، برای همین اصلا از اتفاقات ایران متعجب نشدم.
* در ونزوئلا رسانهها طوری عمل کردند که گویا انقلاب بزرگی در این کشور اتفاق افتاده است
تیری میسان در ارتباط با نقش رسانه های غربی در بزرگنمایی اغتشاشات گفت: در زمانی که گفته می شد تظاهرات گسترده ای علیه چاوز در ونزوئلا شکل گرفته است در این کشور بودم و شاهد بودم که حدودا 10 هزار نفر از مخالفان چاوز علیه او تظاهرات می کردند ولی این مخالفت ها در رسانه های خارجی و تلویزیونهای غربی به صورتی نمایش داده می شد که همه تصور می کردند کل مردم ونزوئلا مخالف چاوز هستند در حالی که برای کشور بزرگی مانند ونزوئلا، 10 هزار نفر جمعیت زیادی نیست.
در ونزوئلا یک مشکل بزرگ و عجیب وجود داشت و آن این بود که تلویزیون این کشور در آن زمان توسط کشورهای غربی کنترل و هدایت می شد. مردم در زمان اغتشاشات در تلویزیون ونزوئلا شاهد یک انقلاب بزرگ بودند ولی وقتی به خیابان ها می آمدید از انقلاب خبری نبود.
تفکر در این مسئله بسیار مهم است که چگونه می شود این توهم را به وجود آورد که یک موضوع غیرواقعی طوری منعکس می شود که برای مردم واقعی جلوه میکند.
* اعتراضات در انقلابهای رنگی آمریکایی همیشه با خشونت همراه است
این روزنامه نگار فرانسوی در ادامه گفتوگوی خود با فارس به شباهت خشونت های صورت گرفته در انقلاب های مخملی پرداخت و گفت: اعتراض ها در انقلاب های رنگی که توسط آمریکا هدایت می شود همیشه با خشونت همراه است. در این اغتشاش ها همیشه افرادی که نقش تکتیراندازها را ایفا می کنند وجود دارند. تاکید می کنم در همه موارد این تک تیراندازها وجود دارند. به همین خاطر در زمان اغتشاشهای تهران چنین اتفاقی را پیش بینی می کردم. اینکه یک نفر توسط یک تک تیرانداز کشته شود و عدهای که فریاد می زنند ما دیدیم که پلیس او را کشت.
مرحله بعدی که در انقلاب های رنگی تکرار می شود این است که بعد از کشته شدن یک یا چند نفر توسط تک تیرانداز ها، فیلم های گرفته شده از فرد کشته شده در این ماجرا توسط دوربین موبایل، برای رسانه های غربی ارسال می شود. برای مثال در تظاهرات ترتیب داده شده علیه چاوز، فیلم هایی تهیه شده بود که نشان می داد نیروهای طرفدار چاوز در حال تیر اندازی به سمت مخالفان وی هستند. بعد از شکست کودتا در ونزوئلا فیلم کامل این واقعه پیدا شد و در بازبینی ها معلوم مشخص شد که دقیقا عکس این مسئله رخ داده است. شبکه های تلویزیونی با استفاده از تدوین و مونتاژ توانسته بودند حقیقت را بهعکس نشان دهند. تحقیقات در این زمینه شروع شد و کارشناسان توانستند با زوم کردن روی تصاویر فیلم ها از روی ساعت افراد ثابت کنند صحنه های فیلم هایی که در رسانه های خارجی نشان داده شده بود، دستکاری شده است. حقیقت این ماجرا این بود که معترضین به طرفداران چاوز شلیک می کردند و طرفداران چاوز تنها تلاش می کردند که از خود دفاع کنند.
* تصویربرداریهای مغرضانه در این اغتشاشها نقش مهمی را ایفا میکند
تیری میسان در ادامه افزود: تصویربرداریهای مغرضانه در این اغتشاشها نقش مهمی را ایفا میکنند. در اغتشاشهای صورت گرفته در تهران کادر دوربین شبکه های غربی که از این اعتراضها تصویر برداری کرده بودند به صورتی است که تعداد اعتراض کنندگان مشخص نیست و تلاش می شد که تعداد آنها را زیاد نشان دهند. دوربین همیشه روی دوش تصویربردار بود که او با دویدن و تند راه رفتن تلاش می کرد اضطراب را به بیننده القا کند. این دو موضوع در تمام تصاویری که از اغتشاش های ایران دیده می شود صادق بودو همه تصاویری که درباره ایران دیده می شد فقط همین بود. از طرف دیگر زمانی که راهپیمایی ها و تجمعات گسترده در حمایت از انقلاب ایران شکل میگیرد در شبکه های تلویزیونی و رسانه های غربی چیزی دیده نمی شود.
*صحنههایی که در ایران دیدم...
این روزنامه نگار فرانسوی در ادامه گفت: در مورد روز قدس این اتفاق هر سال تکرار می شود. امسال روز قدس من در تهران بودم و دقت کردم که افراد بهصورت انفرادی و خانوادگی در راهپیمایی روز قدس شرکت می کنند که با این موضوع که گفته می شود که حضور مردم در این راهپیمایی به صورت سازماندهی شده است و با اتوبوس افراد را به راهپیمایی می آورند و به آنها پول می دهند صحت ندارد. نکته دومی که توجه من را جلب کرد این بود که افرادی که در راهپیمایی روز قدس شرکت می کردند خانوادههای معمولی ایرانی بودند در حالی که در غرب تبلیغ می شود که افراد غیرعادی و تندرو در این راهپیمایی ها شرکت می کنند. من شاهد بودم که مردم در روز قدس با تفکر در راهپیمایی حاضر می شوند و واکنش های احساسی از خود نشان نمی دهند و به سخنرانی مراسم گوش میدهند و در مورد آن تفکر می کنند. مردم از سنین و اقشار مختلف در راهپیمایی شرکت می کنند.
در غرب تبلیغ می شود که مردم با گذشت 20 سال از جنگ 8 ساله و اعمال تحریم ها و مانع تراشی های متفاوت علیه ایران از مبارزه و دنبال کردن آرمان های انقلاب خسته شده اند ولی مردم ایران خلاف این را نشان داده اند و حضورشان در نماز های جمعه و راهپیمایی ها نشان داده است تحریم ها و فشار های غرب به ایران نتوانسته است که عزم مردم ایران را برای مبارزه کاهش بدهد.
*اگر درست عمل نکنید صدایتان شنیده نمیشود
تیری میسان در پایان گفتوگوی با فارس به راهکارهای مقابله با جوسازیهای رسانه های غرب اشاره کرد و گفت: با رسانه های غربی نمیشود به صورت مستقیم مقابله کرد. رسانه های غربی به دلیل نظم و ساختاری که سیستم آنها دارد در تقابل مستقیم پیروز خواهند بود. شما اگر پول زیاد و یا حتی تجهیزات و سخت افزار مدرنی هم داشته باشید در صورتی که درست عمل نکنید صدای شما شنیده نخواهد شد.
برای مثال باید بگویم اینترنت فضای خوبی برای کار است و مخاطبان آن همیشه به دنبال این هستند که از پشت پرده اتفاقات رسمی در جهان مطلع شوند و اتفاق هایی مانند حوادث یازده سپتامبر از این دسته است.