خبرگزاری فارس: محمدجعفر علمی، معاون پژوهشی جامعةالمصطفی گفت: آتشسوزی قرآن کریم ناشی از استیصال ملحدین و مسیحان مغرض در برابر پاسخ مستدل مسلمانان در برابر شبههافکنی این دو دسته بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر علمی، معاون پژوهشی جامعةالمصطفی (ص) العالمیة در گفتوگو با خبرنگار آئین و اندیشه باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص پیشینه قرآنسوزی در مغربزمین اظهارداشت: سابقه مواجهه غربیها با مسلمانان به چند قرن گذشته و زمانی که کشورهای غربی شروع به استعمار کشورهای اسلامی کردند؛ باز میگردد.
* محور هویت مسلمانان قرآن کریم است
وی افزود: غربیان با حضور در ممالک مسلمان متوجه این امر شدند؛ که محور هویت مسلمانان قرآن کریم است. البته در صدر اسلام نیز چنین این آگاهی وجود داشته، اما به دلیل قدرت مسلمانان قادر به نشان دادن دشمنی نبودند.
معاون پژوهشی جامعةالمصطفی ادامه داد: استعمارگران در عصر حاضر خواهان تقویت قدرتشان بودند که با مقاومت مسلمانان مواجهه شدند، بنابراین دستگاه سیاسی استعمار برای از بین بردن محور هویتی مسلمانان که قرآن کریم است، اقدام به شبهه افکنی به کمک دو دسته کردند؛ که دسته نخست پژوهشگرانی ملحد بودند؛ که با اصل دین مخالفت داشتند و گروه دوم دستگاه مسیحی بوده که هدفهای سیاسی استعمارگران را تامین میکردند.
علمی افزود: البته اهداف دستگاه مسیحی جنبه عمومی داشته و مختص مسلمانان نبوده؛ برای اینکه در آسیا و کشورهای امریکای لاتین و آفریقا نیز این سیستم، در جهت اهداف استعماری حرکت میکرد و بخشی از دستگاه استعماری غرب بود.
*شبههافکنان قصد بریدن ریشه اسلام را دارند
وی گفت: پژوهشگران و سازمانهای مسیحی به نیت شبههافکنی کتابهای مینوشتند؛ تا ریشه درخت تناور اسلامی را که مبتنی بر آموزههای قرآنی بود، از جای بکنند.
معاون پژوهشی جامعةالمصطفی با بیان اینکه نظریههایی که اینان در حوزه تخصصی مطرح میکنند، اثرات خود را در حوزههای عمومیتر گذاشته، خاطرنشان کرد: شبههافکنی در بخشهای فرهنگی بیشترین تاثیرها را گذاشته و امروزه نیز شاهد آثار آن هستیم و قرآن سوزی نیز یکی از مظاهر آن است.
وی گفت: از سوی دیگر شبهات این پژوهشگران مسیحی یا یهودی که با هدف ایجاد تزلزل در ایمان مسلمانان مطرح میشد، با پاسخ مستدل مسلمانان مواجه شده و این در نهایت به استحکام و استقرار مسلمانان منجر شده است. به طوری که امروزه موج پایبندی به اسلام و ارزشهای اسلامی نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در خود کشورهای غربی نیز با شدت رو به افزایش است. در هر حال با توجه به نتیجه معکوسی که گرفتند در مقابل قرآن کریم مستاصل شده، تا در نهایت دست به اقدام بچهگانهای مانند آتشسوزی زدند.
علمی در ادامه سخنانش گفت: آتشسوزی کتابها و مبارزه با دانشمندان در قرون وسطی سابقه و در فرهنگ غربی چیز جدیدی نیست. در حالی که در تاریخ اسلام کتاب سوزی نداریم.
* علمای شیعه باید مسیحان را دعوت به گفتوگو کنند
معاون پژوهشی جامعةالمصطفی تصریح کرد: شبههای که شبههافکنان طرح میکردند؛ عبارتند از اینکه قرآن کریم کتاب خشونت و ضدعقل است و به نوعی بربریت به شمار
میرود؛ و علمای اسلام باید برای مقابله با اقدامان غربیان مغرض اولاً تاریخ گذشته و فعلی شان را به آنها گوشزد کرده و از سوی دیگر با ارائه نظرات اسلام در باره مسائلی که امروزه در سطح جهانی و بین المللی مورد سوال است، عقلانیت اندیشه اسلامی را در معرض دید جهانیان قرار دهند.
وی افزود اگر بعضی غربیان مغرض اجازه چنین حملاتی را به خود میدهند، بخشی از آن بدلیل کم کاری خود مسلمانان در معرفی اندیشه اسلامی در عرصه گسترده و به زبانهای مختلف می باشد.
* خشونت وهابیت دستاویز ارائه چهره خشن از اسلام شد
وی ادامه داد: غربیان در طول بیش از نیم قرن گذشته مشاهده کردند؛ در فرقه وهابیت ظرفیت خونریزی وجود دارد، و با این توجه به این مسئله از یکسو و به منظور تضعیف صف مسلمین، به تقویت این گروه پرداختند و از سوی دیگر و بطور کاملاً مغرضانه عملکرد وهابیت در خونریزی و ارعاب را رسانهای کرده تا به این وسیله چهره خشن از اسلام به افکار عمومی جهان نشان دهند. به همین جهت ضروری است در این رابطه نیز در سطح بینالملل اطلاعرسانی لازم و گستردهای صورت پذیرد تا عملکردهای وحشیانه این گروه به عنوان اسلام معرفی نشود.