خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به اینکه اسلام هراسی، اسلامستیزی و شیعهستیزی از موارد راهبردی تدوین شده در غرب هستند، گفت: غرب بر مبنای این راهبرد حرکت کرده و یک حرکت منسجم انجام میدهد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس «توانا»، خزایی در برنامه دیشب گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه اسلامستیزی روایت پیشرفته اسلام هراسی است، اظهارداشت: ما در دوران معاصر شاهد سه موج عمده اسلامستیزی بودهایم و اگر به گذشته برگردیم شاید ریشههای اولیه آن را در دوران جنگهای صلیبی در یک دوران 180 ساله که 8 جنگ ویرانگر داشته، پیدا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید توجه داشت که در تاریخ هرجا طلوع تمدن اسلامی بوده، تمدن غربی افول کرده است، تصریحکرد: تمدن غربی یک دوره 400 ساله دارد که 200 سال آن تهاجم و حمله به کشورهای دیگر دنیا بوده و از طرفی تضاد منافعی که در آنجا وجود داشته است.
این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به اینکه یک کشیش اظهار میکند که خواب دیده و عیسی مسیح گفته مسجد مسیحیان را از دست کفار که به زعمشان مسلمانها هستند نجات دهد، متذکرشد: زمانی فرمانده نیروهای صلیبی این را عنوان کرده بود که در بیتالمقدس خون تا زانوی ما میآمد.
وی با بیان اینکه در سال 1921 فرمانده فرانسوی وقتی دمشق را تصرف کرد بر سر قبر صلاحالدین میگوید که دیدی باز هم برگشتیم، یادآورشد: در حقیقت این موضوع ریشههای تاریخی دارد و از احساسات مذهبی مردم در جهت اغراض سیاسی حکومتهای سکولار استفاده میکنند.
خزایی بر همین اساس به قرون 19 و 20 که اسلامستیزی در آن مقداری ملایمتر میشود و به دلیل این است که مسلمانها کمتر در صحنه سیاسی و اجتماعی حضور دارند، اشاره و اضافهکرد: اما بعدها در دوران انقلاب اسلامی شاهد اوجگیری این مسئله هستیم چون انقلاب اسلامی نه تنها اسلام را بلکه اصلا ادیان توحیدی و گرایش به دین را زنده کرد.
وی با تأکید بر اینکه بعدها چند موج در دوران معاصر وجود داشته است، گفت: اگر باز به گذشته برگردیم کمدی الهی دانته را میبینیم که به شکل توهینآمیز بسیاری از صحبتهای اسلامی را مورد توجه قرار میدهد یا آثار ولتر در قرن 18 و در عصر روشنگری نشان میدهد که کلیسا خودش هم مشکلاتی را با اسلام داشته است به این دلیل که در گفتمان و در بحث و مجادله و ارایه برهان ضعیف بوده و سعی در پاک کردن صورت مسئله دارد و بیان میکند که پیامبر اکرم (ص) یک بیابانگرد بوده که آموزههایی را از یک کشیش گرفته است.
این کارشناس مسائل راهبردی در عین حال به تلاش رسانهها در دوران معاصر برای نشان دادن اسلام به عنوان دین خشونت و ترورسیم است، اشاره کرد که این مسئله را خیلی بزرگتر و جدیتر میکنند و افزود: در پس این احساسات به ظاهر مذهبی سیاستها و راهبردهایی نهفته و اینگونه نیست که مسئله یک حرکت خودجوش از سوی تعدادی از مسیحیان تندرو باشد.
وی بر همین اساس اسلام هراسی، اسلامستیزی و شیعهستیزی را مواردی دانست که به عنوان یک راهبرد تدوین شده هستند و بر مبنای این راهبرد حرکت میشود و در جبهه متعهد غرب یک حرکت منسجم انجام میگیرد.
خزایی با اشاره به اینکه یک فرمانده آمریکایی چند سال پیش موضوعی را بیان میکند که خیلی حائز اهمیت است، اظهار داشت: وی میگوید اگر امروز ما در کابل و قندهار و بغداد مسلمانها را نکشیم فردا باید در پاریس، برلین و نیویورک سنگر پدافندی بگیریم.
وی با بیان اینکه جوامع سکولار دین را نادیده میگیرند و به شکل حداقلی از تعصبات مذهبی مردم استفاده میکنند، تصریحکرد: مردم این جوامع افکار خود را رسانهای میبینند و 4 خبرگزاری بزرگ دنیا یونایتدپرس، آسوشیتدپرس، رویترز و فرانسپرس که سه چهارم اخبار دنیا را تولید و منتشر میکنند و برای مردم دنیا تولید فکر و اندیشه میکنند.
این کارشناس مسائل راهبردی بر همین اساس قضاوت و نظام ارزشی مردم غرب را توسط رسانهها دانست و بر همین مبنا سعی میکنند مردم را تحریک و به گونهای اسلام را به یک شکل ناقص نشان دهند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از سیاستها در ارتباط این بوده که آمریکا در طول تاریخ معاصر شکلهایی از دین اسلام را بدعتهایی در دین اسلام مثل بهائیت در ایران، وهابیت در حجاز یا گروههایی مثل طالبان را ایجاد میکند، تا چهره مخدوشی از اسلام نشان دهد، گفت: ابتدا از این گروهها استفاده کرده و وقتی تاریخ مصرف آنها تمام شد آنها را به عنوان مسلمان معرفی و اگر مسلمان هم نبودند اما این ویژگی را داشتند.
خزایی با بیان اینکه غرب به این نتیجه رسیده است که در آینده دو جریان و تمدن بزرگ هستند که میتوانند لیبرال دموکرات غرب را به چالش بکشند، گفت: تمدن کنفوسیوسی که البته برای آن هم تمهیداتی اندیشیدهاند و تمدن اسلامی که آن را خطر بزرگتری برمیشمرد.
وی با تأکید بر اینکه غرب به این نتیجه رسیده که باید بر اسلام به هر شکلی غلبه کند، اظهار داشت: یک کشیش حامی مک فارلین در زمان انتخابات این موضوع را مطرح کرده بود که خدا به آمریکا مأموریت داده که اسلام را نابود کند.
این کارشناس مسائل راهبردی بر همین اساس به سه موجی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وجود آمد اشاره و تصریحکرد: موج اول قضیه سلمان رشدی بود که خیلی سنگین نبود و موج دوم بعد از فروپاشی شوروی و سنگینتر ایجاد شد و اینکه اسلام ضد حقوق بشر و انسان است و به حق زن ظلم میشود و موج سوم نیز بعد از واقع 11 سپتامبر به وجود آمد که جریانات قویتر شد و اسلام در حال دستیابی به قدرت است.
وی با بیان اینکه مردم قدرتهای اسلامی حاضر نیستند زیر استعمار و استثمار کشورهای غربی باشند، متذکرشد: این خیزشهای انقلابی میتواند در درازمدت برای آنها مخاطرهآمیز باشد و به دلیل این میخواهند یک میثاق بینالمللی ایجاد کنند.
خزایی در خاتمه به تلاش آمریکاییها برای متوجهکردن کشورهای اروپایی به خود اشاره و خاطرنشانکرد: آمریکاییها تلاش میکنند خللی در منافع آمریکا و اروپاییها ایجاد نشود.