سرویس بین الملل ـ در شرایطی که قرار است رئیس جمهوری کشورمان به منظور شرکت در شصت و پنجمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کند، واشنگتن پست در مقاله ای با عنوان «آمریکا باید راه حل ایران را آزمایش کند» نوشت: چندی پیش ایران با طرح پیشنهاد مذاکره در راستای برقراری ثبات در افغانستان و پیوستن به تلاش های منطقه ای، فرصتی دیپلماتیک پیش روی اوباما گذاشت که همچنان نیز بی پاسخ مانده است.
به گزارش "تابناک" اگرچه در سیاست های اتخاذی آمریکا کماکان می توان نشانه هایی از تزلزل را مشاهده کرد، اما این گونه به نظر می رسد که اوباما آماده برگزاری حداقل یک نشست محدود با ایران با موضوع افغانستان است و به این دلیل هنوز تهران را از موضع خود مطلع نساخته و می خواهد ببیند آیا ایران به پای میز مذاکره پیرامون برنامه هسته ایش با گروه 1+5 باز خواهد گشت.
واشنگتن پست در ادامه نوشته است: دو راهی پیش روی دولت اوباما شبیه آن چیزی است که در سال 2006 دولت بوش با آن رو به رو شد و آمریکا پیشنهاد کمک ایرانیان در ارتباط با جنگ عراق را رد کرد. در آن زمان نیز این نگرانی وجود داشت که همکاری های منطقه ای مانع از تاثیرگذاری فشارهای آمریکا بر مساله هسته ای ایران شود. هم اکنون نیز برخی از مقامات ارشد دولت آن را فرصتی در خور توجه قلمداد می کنند که در سال 2006 به راحتی از دست رفت.
اوباما چندی پیش در نشستی با گروهی از روزنامه نگاران گفته بود: آمریکا علاوه بر برنامه هسته ای ایران تمایل دارد در ارتباط با مساله افغانستان نیز با این کشور به گفت و گو بنشیند. رییس جمهوری آمریکا در این نشست با اشاره به تحت فشار قرار داشتن حامد کرزای برای اتحاد مجدد با طالبان، بر لزوم پیوستن ایران به مذاکرات مربوط به ثبات و امنیت منطقه و نقش سازنده این کشور تاکید کرده بود.
این روزنامه آمریکایی در ادامه آورده است: به هر روی شواهد نشان می دهد اوباما از انجام چنین مذاکراتی به صورت علنی استقبال می کند و ماه ها است که هیلاری کلینتون نیز پشت پرده به حمایت از آن پرداخته است و البته ایران در این میان واکنش های مثبتی داشته که مورد توجه مقامات آمریکایی قرار گرفته است به گونه ای که در ماه آگوست تهران در دیدار با Michael Steiner، دیپلمات آلمانی، برای همکاری با سایر کشورها و حل بحران افغانستان و مبارزه با قاچاق مواد مخدر اعلام آمادگی کرد و همین پیشنهاد را به دیپلمات های ایتالیایی نیز داد.
در ادامه این مقاله آمده است: محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، نیز اگرچه در چند سال اخیر بر موضع ضداسراییلی خود پافشاری ورزیده است اما خواستار تعامل با غرب بوده است چنانکه منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، در ماه جولای در کنفرانس کابل به میزبانی کرزای با محوریت موضوع سازش شرکت کرد و مقامات ایرانی نیز برای همکاری با پروژه سپر جهانی (Project Global Shield) ابراز تمایل کردند.
این مقاله در پایان می افزاید: اما سوال اینجاست که آیا اوباما می خواهد از این فرصت ها استفاده کند؟ برخی معتقدند برقراری ثبات در افغانستان یک اولویت استراتژیکی است و آمریکا باید به هر ترتیبی به دنبال آن باشد و در ارتباط با ایران نیز موضوع افغانستان می تواند پیش از انجام مذاکرات هسته ای اقدامی حایز اهمیت در راستای اعتمادسازی میان هر دو طرف قلمداد شود.
میم شین ::: شنبه 89/6/27::: ساعت 12:16 صبح